Structura APL cuprinde: comitate, districte, parohii.
Comitate - fiecare comitat are un consiliu, al cărui membri sunt aleşi din 3 in 3 ani. Consilierii desemnează funcţionarii adjuncţi pe o durata de 6 ani, insarcinati sa asigure continuitatea muncii organelor locale de administraţie. Consiliul este conduc de un preşedinte (Chaier mau). Se intilneste in 4 sesiuni pe an, este insarcinat cu administrarea comitatului. Cea mai mare parte a muncii se desfăşoare in comisii specializate. Aceste comisii sunt: fie obligatorie, fie facultativ.
Comitatul supraveghează activitatea districtelor si parohiilor. In cadrul uniu comitat se acorda atenţie deosebita burgurilor. Burgurile sunt orasile, tirgurile, si pot fi: a) Burguri comitate b) Burguri municipale.
Districtele - la origine destrictele au fost grupări de parohii, dar in prezent sunt creaţii artificiale ale unei legi din 1894. Districtele urbane sau rurael sunt administrate de:
*un consiliu ales la fiecare 3 ani. In cadrul căruia fiecare consilier are in domeniul de lucru - o parohie cu 300 locuitori. *un preşedinte si un adjunct al consiliului ales de consilieri fie dintre membrii consiliului, fie din afara acestuia. Districtele au atribuţii in materia de sănătate, in timp si-a perdut competentile privind educaţia sau timpul liber.
Parohiile - sunt subdiviziuni ale districtelor rurale ele reprezintă cele mai vechi si cele mai mici colictivitati locale. Organele administrative ale parohiilor variază potrivit numărului de locuitori.
- Parohiile care au mai puţin de 100 locuitori practica o administraţie directa.
- Parohiile cu peste 100 locuitori pot sa-si stabilească un consiliu.
- Acest consiliu este oblizatoriu pentru parohiile cu mai mult de 300 locuitori.
Consiliu parohial se inruneste in 3 sesiuni pe an. Arc atribuţii limitate se supune controlului executat de consiliu! de district si consiliu comitatului cărui ii aparţine