Pin It

Administraţii au de acum înainte la dispoziţie numeroase tehnici care le permitea să

transmită unele informaţii pentru diferite servicii administrative. Dacă unele sunt încă în fază experimentală, altele în schimb sunt operaţionale. În sfârşit, modernizarea schimburilor între utilizatorii de servicii publice şi diferite administraţii a devenit o prioritate pentru puterile publice. Această nouă tehnică oferă administraţiilor o şansă de a vedea dosarul lor tratat în termen rezonabil.

În raport cu sistemul clasic care este încă în vigoare care constă în a trimite documente pe hârtie, nu există nicio îndoială că dematerializarea prezintă după cunoştinţele noastre mai multe avantaje decât inconveniente. Printre aceste avantaje cea mai vizibilă este fără nicio îndoială, cu ranforsarea procedurilor, o transparenţă sporită şi în sfârşit o rapiditate în transmiterea informaţiilor de la un loc la altul.

Dacă dematerializarea prezintă numeroase avantaje, schimburile dematerializate nu lasă să nu se sublinieze în viitor, unele dificultăţi de ordin tehnic, de exemplu, confidenţialitatea datelor transmise, securizarea acestor date.

În sfârşit unele dintre aceste informaţii privesc viaţa privată a administraţilor. Aceasta

creează obligaţia administraţilor de a asigura cea mai bună protecţie a acestor date.