Pin It

Politicianismul este un comportament politic bazat pe practice imorale, pe înselatorii, pe masinatiuni politice. Anumiti lideri politici folosesc abuziv pozitia lor în sistemul puterii pentru realizarea unor interese personale.

Demagogia este o actiune de flatare a sentimentelor si starilor de spirit ale oamenilor prin promisiuni false, prin inducerea lor în eroare, cu scopul de a obtine avantaje politice. Prin metode demagogice se urmareste obtinerea atasamentului emotional al indivizilor fata de un conducator sau un partid politic, astfel încât acestia sa gaseasca sustinatori pentru realizarea scopurilor lor.

Diversiunea politica presupune distragerea atentiei oamenilor de la anumite probleme dificile ale vietii sociale si deturnarea acesteia spre alte probleme, mai putin spinoase.

Oportunismul este un comportament schimbator, oscilant, care se modeleaza în functie de circumstante.

Manipularea politica este o actiune de inducere în eroare care, prin diferite procedee, contribuie la dirijarea comportamentului indivizilor în asa fel încât le lasa impresia ca actioneaza conform propriilor vointe si interese, ca îsi formeaza ei însisi modalitatea de a gândi si actiona.