Pin It

Numeroasele partide sunt greu de deosebit prin platformele şi programele lor, fiind destul de putnie cele care au o aderenţă la public, motiv pentru care multe partide nu au reuşit să aibă reprezentanţi în Parlament. Este absolut necesar ca atât partidele de guvernamânt care reprezintă majoritatea în Parlament, cât şi cele din opoziţie să se manifeste mai activ şi responsabil în viaţa politică a ţării.

Vorbind despre libertatea şi independenţa presei nu înseamna că mijloacele de informare, în general, sunt în totalitate independente faţă de partide sau formaţiuni politice. Esenţialul însă constă în afişarea deschisă a acestor poziţii şi transmiterea unor informaţii corecte, adevărate.

Astăzi, mai mult ca oricând, confruntarea diferitelor poziţii politice privind organizarea şi conducerea ţării, ca şi în alte probleme, pot fi canalizate spre un dialog deschis, sincer şi argumentat (fără incriminări reciproce, fără atacuri la persoană sau denigrări, injurii, ameninţări), care să

permită crearea unui climat politic sănătos, necesar formării opiniilor corecte ale maselor şi evitării confuziilor, dezorientărilor care favorizează apariţia elementelor destabilizatoare.