Pin It

Pe autostrăzi este interzisa circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor In vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mâna, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum si a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri si de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele si competiţiile sportive de orice fel, precum si cortegiile.

Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenta, cu excepţia cazurilor justificate, precum si a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.

Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regula, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrăzii, In sensul de mers.