Pin It

Timbrul de acciz este un marcaj tipărit de unitatea specializată autorizată de Ministerul de Finanţe. Mărfurile supuse accizelor, cum ar fi votca, lichiorurile şi alte băuturi spirtoase, vinurile, divinurile şi alte băuturi spirtoase, articolele de tutun comercializate, transportate sau depozitate pe teritoriul R. Moldova, precum şi importate sunt pasibile marcării obligatorii cu timbre de acciz. Marcare                                                                                                              se

efectuează în timpul fabricării mărfurilor supuse accizelor, până la importarea acestora, iar în cazul mărfurilor fabricate pe teritoriul R. Moldova - până în momentul expedierii (transportări) acestora din încăperea de acciz.

Nu sunt marcate obligatoriu cu timbru de acciz vinurile spumante şi spumoase, divinurile în sticle de suvenire cu capacitatea până la 0,25 litri,de la 1.5,3,6 litri,mărfurile supuse accizelor plasate în regimurile vamale de tranzit,depozit vamal,admitere temporară,magazin duty free, precum şi mărfurile supuse accizelor fabricate pe teritoriul R. Moldova şi destinate exportului.

Valoarea timbrelor de acciz nu include accizele datorate bugetului de stat,achiziţionarea lor de către agenţii economici producători şi importatori făcându-se la un preţ ce reprezintă costul şi profitul aferent tipăririi. Timbrele de acciz procurate nu se vând, nu se transmit altor persoane şi nu se înstrăinează în alt mod,cu excepţia restituirii lor Inspectoratului Fiscal Principal de Stat.