loading...

În cazul când nu puteți vizualiza articolul faceți refresh la pagină (butonul F5).

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Comerţul electronic este „tânăr", chiar foarte tânăr. El datează, de fapt, din anii '70-'75. Astfel, în anul 1968 a fost realizat primul standard EDI (Electronic Data Interchange) pentru transmiterea mesajelor structurate în industria transportuilor a Statelor Unite ale Americii. În deceniul nouă al secolului 20 (deci, acum mai puţin de 20 de ani) se dezvoltă reţele închise de tranzacţii comerciale, apărând poşta electronică. În anul 1990 are loc revoluţia produsă de Internet.

Anii 2000 sunt anii globalizării, ai integrării comunicaţiilor şi dezvoltării fără precedent a tehnologiilor inteligente. Are loc o scădere vizibilă a costurilor Internetului, acest lucru determinând o creştere puternică a numărului de utilizatori. 

Desigur, datorită tinereţei sale, comerţul electronic nu se „bucură" încă de o definiţie unanim acceptată. De altfel, ca şi în cazul multor altor servicii, definirea comerţului electronic nu este un lucru uşor, puţinele definiţii întâlnite în literatura de specialitate fiind semnificativ diferite. Unele dintre asemenea definiţii includ toate tranzacţiile comerciale şi financiare care se derulează pe cale electronică, inclusiv schimbul electronic de date, transferul electronic de capital şi activităţile legate de cărţile de credit sau de debit. Altele, însă, limitează comerţul electronic la vânzările cu amănuntul, către consumatori, în care tranzacţiile şi plăţile se deru­lează prin intermediul reţelelor deschise (cum ar fi, de exemplu, Internetul).

Din punct de vedere ştiinţific, comerţul electronic poate fi definit ca o tehnologie modernă de a face afaceri, ce se adresează nevoilor organizaţiilor, comercianţilor şi consumatorilor, urmărirnd reducerea costurilor tranzacţiilor, o dată cu îmbunătăţirea calităţii bunurilor şi serviciilor şi cu creşterea vitezei de livrare. Desigur, există şi alte definiţii date comerţului electronic, cele mai multe dintre ele punând accentul pe latura pragmatică a acestuia.

În ceea ce ne priveşte, putem spune, fără a avea pretenţia de a enunţa o definiţie perfectă, că prin comerţ electronic sau e-comerţ se înţelege distribuţie, marketing, vânzare sau livrare de mărfuri sau servicii prin mijloace electronice. Pornind de la o asemenea accepţiune, se poate spune că, de fapt, comerţul electronic reprezintă schimbul informaţiilor de afaceri prin reţele informatce, utilizând EDI (Electronic Data Interchange), E-mail (poşta electronică), buletine electronice de informare, transferul electronic al fondurilor (Electronic Funds Transfer-EFT) şi alte tehnologii similare.

Loading...