loading...

În cazul când nu puteți vizualiza articolul faceți refresh la pagină (butonul F5).

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

O condiţie principală pentru a obţine rezultatele dorite într-o afacere o reprezintă modul în care sunt găsite cele mai bune căi de atragere de noi clienţi şi de menţinere a celor existenţi. În prezent, marile companii, dar nu numai acestea, apelează la Web pentru a se face cunoscute şi pentru a putea fi contactate de potenţialii clienţi din întreaga lume. În acest context, practica a demonstrat că un site Web bine conceput contribuie la atingerea unui asemenea obiectiv. Multe companii îşi administrează o parte sau chiar toate aspectele legate de crearea şi actualizarea unui site Web, pentru aceasta fiind necesară angajarea unui specialist care să acopere cât mai multe dintre necesităţile site-ului în suma alocată pentru asemenea acţiuni. Desigur, un site Web nu trebuie văzut obligatoriu ca o cheie sigură a succesului în afaceri. Pentru un asemenea succes trebuie îndeplinite o serie de condiţii, una dintre cele mai importante fiind alegerea celui mai potrivit site, acest lucru însemnând, în cele mai multe cazuri, să se apeleze la un consultant, care să efectueze o analiză de ansamblu a activităţilor desfăşurate de firmă. Practic, există următoarele patru tipuri de site-uri Web: cu pagini statice, cu pagini dinamice, dezvoltate pe baze de date şi magazinele virtuale.

  1. Cel mai frecvent sunt utilizate site-urile cu pagini statice, care servesc drept panouri publicitare. Deseori, aceste site-uri sunt denumite brochureware, deoarece clienţii doresc transpunerea broşurilor de prezentare a companiei în format HTML. Un asemenea tip de site este relativ uşor de pus la punct, având şi avantajul că presupune costuri relativ mici.
  2. Site-urile cu pagini dinamice cer o actualizare periodică (zilnică sau săptămâ­nală) a elementelor specifice. Exemplele clasice sunt companiile imobiliare, nevoite să schimbe listele de oferte în mod regulat.

Dacă se optează pentru un site cu pagini dinamice, principalele elemente care trebuie luate în calcul sunt modul în care vor fi actualizate datele de pe site şi care sunt induse de actualizarea periodică. Inserarea de formulare de e-mail pe paginile site-ului este o modalitate de a veni în întâmpinarea potenţialilor clienţi. Înainte de a publica aceste formulare, orice firmă trebuie să se asigure că are capacitatea de a răspunde solicitărilor, având în vedere că un e-mail la care nu se răspunde este similar cu un apel telefonic pierdut. Se poate lua în considerare şi folosirea unui autoresponder pus la dispoziţie de către ISP. Acesta va transmite automat un mesaj de răspuns vizitatorului site-ului firmei apelate, asigurându-l astfel de primirea mesajului transmis şi mulţumindu-i pentru vizita făcută. 

  1. Site-urile dezvoltate pe baze de date necesită actualizări frecvente ale elemen­telor componente (de ordinul sutelor sau chiar al miilor), fiind extrem de greu de administrat. Pentru a depăşi aceste obstacole, aceste site-uri se bazează pe o bază de date (Oracle, de exemplu) pe care angajaţii companiei o pot actualiza în mod regulat prin intermediul unui program proprietar. Firma şi angajaţii vor putea fi astfel protejaţi de confuziile ce ar putea fi induse de instrumentele Web şi se vor putea folosi în continuare bazele de date familiare (Acces sau FileMaker, de exemplu).

Acest tip de site poate fi luat în considerare în activităţi cu volum important de informaţie ce trebuie actualizat la intervale regulate de timp. Trebuie avut în vedere că în unele cazuri poate fi necesară parcurgerea unui număr de paşi intermediari pentru conversia datelor existente într-un format convenabil designului site-ului firmei respective.

  1. Magazinul virtual este cel mai complicat tip de site dintre cele enumerate. Magazinele virtuale au în spate informaţiile stocate într-o bază de date care dă vizitatorilor posibilitatea să poată achiziţiona în siguranţă produse sau servicii on-line cu ajutorul cărţilor de credit sau al banilor virtuali (electronic cash). Aceste site-uri complexe de comerţ electronic sunt cele mai costisitoare din punctul de vedere al dezvoltării şi întreţinerii.

Partea cea mai dificilă în dezvoltarea unui magazin virtual este procesarea cărţilor de credit. Aceasta, deoarece trebuie asigurată legătura cu o bancă şi cu o companie care emit cărţi de credit, nu înainte de a asigura dotarea cu un secure server. Serverul dotat cu sisteme de securitate avansate împotriva „teroriştilor electronici" permite colectarea, în deplină siguranţă, a informaţiilor legate de clienţii site-ului şi transmiterea lor către bancă în vederea procesării. În continuare, banca derulează transferul banilor, în colaborare cu compania emitentă a cărţilor de credit. Programe precum NetVerify al companiei CyberCash, sau PSAuthorize, de la Tellan Software, pot efectua verificarea datelor şi pot furniza o conexiune directă cu banca. În continuare, banca transferă informaţiile referitoare la tranzacţie prin intermediul unui serviciu precum Paymentech, care prelucrează toate tranzacţiile la sfârşitul zilei.

Deocamdată, pe plan intern, plăţile prin intermediul cărţilor de credit nu au intrat în cotidian, iar încercările de dezvoltare a unor asemenea magazine virtuale se lovesc de o reticenţă, în bună măsură justificată, a reprezentanţilor organismelor bancare.

Datorită costurilor implicate, nu toate companiile încep prin a-şi vinde produsele pe Internet. Cu toate acestea, existenţa unui web site care să prezinte cel puţin firma şi produsele sau serviciile pe care le oferă aceasta a devenit obligatorie, deoarece nici o firmă de renume nu îşi permite să ignore reţeaua. În funcţie de conţinutul lor, se pot identifica alte trei tipuri de web-site-uri comerciale, respectiv cele de tip broşură, cele precomerciale şi, în sfârşit, site-urile de comerţ electronic. Câteva lucruri despre fiecare:

  • Site-urile tip broşură se limitează în a prezenta firma şi produsele acesteia, magazinele care le comercializează, iar în unele cazuri pun la dispoziţia vizitatorului formulare prin intermediul cărora acesta poate solicita diverse informaţii. Firmele care se încadrează în această categorie se limitează la a-şi utiliza web site-ul ca simplu instrument de marketing , fără a exploata toate posibilităţile noii tehnologii. Este tipul de site ales, în general, la prima apariţie pe web a unei firme, menţinându-se până la elaborarea unei strategii complete.
  • Site-urile precomerciale conţin în plus faţă de cele precedente catalogul inter­activ cu produsele firmei, vizitatorul putând căuta în cadrul ofertei produsele care îl interesează, după diferite criterii. În paginile web site-ului, firma furnizează fotografii şi informaţii, mai mult sau mai puţin detaliate, despre fiecare din produsele sale. Această formă este preferată mai ales de marile firme producătoare, care se limitează la a furniza cât mai multe informaţii, lăsând în seama distribuitorilor preluarea şi procesarea comenzilor.
  • • Site-urile de comerţ electronic înglobează, în plus faţă de cele precedente, posibilitatea lansării unei comenzi şi a efectuării plăţii on-line. De fapt, acest pachet de servicii defineşte noţiunea de comerţ electronic. Deşi cardurile de plată - instrumentul de plată cel mai utilizat pe site-urile occidentale - nu sunt încă destul de răspândite în România, în ultima perioadă de timp au apărut şi câteva site-uri româneşti de comerţ electronic.

Ca o caracteristică generală privind tipurile de site-uri comerciale se poate spune că în timp ce site-ul tip broşură, utilizat pe scara cea mai largă, oferă doar informaţii despre firmă şi produse, în site-ul precomercial se intervine interactiv, acest lucru dând cumpărătorului posibilitatea să consulte toate produsele pe care firma le comercia­lizează. Site-ul de comerţ electronic este varianta cea mai performantă, întrucât, pe lângă prezentarea produselor, oferă posibilitatea interacţiunii cu clienţii, facilitează comanda şi plata on-line.

Loading...