1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Astăzi transportul de pasageri a atins probabil cel mai înalt nivel competitiv de la apariția sa. Formele și modurile diferite de călătorie, diversitatea afacerilor din transporturile de persoane, ca și multitudinea firmelor implicate în aceste activități sunt implicate în dezvoltarea unor puternice avantaje competitive, unele în favoarea altora dintre actorii imensei piețe a transporturilor de vacanțieri. Fiecare tip de transport are caracteristici și atribute distincte, puncte forte și slabe, cei fac competitivi pentru un segment sau altul de piață. O analiză a mediului extern și a posibilelor curente viitoare trebuie să ia în calcul următoarele elemente: eficiența, globalizarea și integrarea.

Transportatorii au fost supuși în ultimul deceniu la mari presiuni pentru reducerea prețurilor și în legătură cu creșterea calității serviciilor. Acest lucru a forțat companiile să găsească noi metode de creșterea eficienței, în mod special aceste aspecte au fost înregistrate în sectorul transporturilor aeriene. Astfel un număr important de companii aeriene au dezvoltat sisteme de zboruri de scurtă distanță (spokes) ce trec printr-un număr limitat de aeroporturi (hubs), pasagerii fiind apoi transferați în curse de lungă distanță (long haul). Noua orientare permite liniilor aeriene să obțină un indice de utilizare a capacității aeronavelor crescut și să mențină scăzut nivelul prețurilor.

Numărul companiilor aeriene a fost într-o continuă creștere, în concordanță cu numărul pasagerilor ce au utilizat aceste mijloace de transport, conducând la o congestionare a spațiului aerian. Totuși este evident că în ceea ce privește această formă de transport îmbunătățirile sunt departe de a se fi terminat. Au fost reclamate formele de control, design, și construcție a terminalelor, ca și necesitatea realizării unei interconexiuni cu celelalte mijloace de transport.

După evenimentele de la 11 septembrie 2001 au fost puse în evidență și o serie de slăbiciuni ale asigurării securității aeronavelor și în mod implicit a călătorilor. Măsurile luate în vederea creșterii siguranței transportului aerian în aceste condiții, au condus din păcate la o creștere a timpului dedicat pregătirilor călătoriei, în dauna avantajului inițial al călătoriilor aeriene - rapiditatea atingerii destinației dorite. Față de această situație se așteaptă găsirea unor soluții prin intermediul cărora să se recâștige încrederea potențialilor clienți.

Loading...