Pin It

Reprezintă una dintre priorităţile avute de către managerul de proiect. Existenţa unei bune relaţii de colaborare cu finanţatorul sau finanțatorii poate ajuta la rezolvarea multora dintre problemele care se ivesc pe parcursul implementării.

În acest sens, stabilirea de relaţii personale între staff-ul propriu şi cel al finanţatorului este o iniţiativă necesară și în multe cazuri  numele şi sigla organizaţiei/institutiei care finanţează proiectul trebuie să se regăsească pe toată documentaţia oficială a proiectului şi pe rezultatele implementării acesteia.

Un alt aspect demn de menționat este reprezentat de importanța invitării reprezentantilor finanţatorului la evenimentele importante din cadrul proiectului cum ar fi inaugurarea unui sediu, organizarea unui seminar, conferinţe de presă etc.

Elementul care trebuie avut în vedere pe parcursul implementării proiectului este legat de faptul că organizaţia/institutia finanţatoare vine în rezolvarea unei probleme, de aceea în cazul unei colaborări reuşite această colaborare poate continua şi cu ocazia altor proiecte.