1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
  • Ideile de reformare ale sistemului, exprimate in timpul razboiului si imediat dupa, nu au fost in intregime noi
  • Unul dintre premergatori este considerat a fi Immanuel Kant, filosoful german al secolului XVIII, in special datorita eseului sau Despre pacea eterna. Printre ideile lui Kant pe care le regasim in Idealism se numara: analogia state-indivizi (statele ar trebuie sa se comporte unele cu altele precum indivizii se comporta unii cu altii), cedarea anumitor prerogative ale statelor in favoarea unei ordini internationale si a fondarii unei comunitati internationale, diplomatia deschisa, suveranitatea si egalitatea tuturor statelor, si dezarmarea.
  • Alti doi premergatori identificati in literaura au fost economistii liberali Adam Smith si David Ricardo, mari sustinatori ai ideii de liber schimb in interiorul tarii si intre tari; va ramane o trasatura caracteristica idealismului viziunea potrivit careia comertul liber, fara nici un fel de restrictii, intre state, este un factor esential de promovare a pacii si a interesului general.
  • De aici idealismul poarta de altfel si numele de liberalism in relatiile internationale (inrudit dar nu identic cu liberalismul ca ideologie politica)
Loading...