loading...
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Negocierea afacerilor este o formă de decizie care se manifestă ca un proces organizat , realizat prin dialog şi conlucrare între doi sau mai mulţi parteneri. Aceştia urmăresc realizarea unui interes comun, avantajul economic reciproc, profitul.

         Francois de Calleres afirma încă din 1917 că „negocierea constituie modalitatea de a pune de acord avantajele şi interesele părţilor în cauză ( „La maniere de negociations avec les souveranes”, Paris 1917.

         Negocierea este o dispută pe cale paşnică, alta decât căile juridice sau de arbitraj, cu scopul de a promova sau realiza o anumită înţelegere între părţile interesate. În negociere părţile interesate, vânzătorul şi cumpărătorul, prin discuţii faţă în faţă, stabilesc termenii precişi ai unui contract economic.

         O definire a negocierii mai aproape de realităţile contemporane poate fi „un complex de procese, de activităţi constând din contacte, întâlniri, consultări, tratative, desfăşurate între doi sau mai mulţi parteneri, în scopul realizării unor afaceri economice.

Loading...